Редактор: e-mail: Снимка и видео Фейсбук/Мая МаноловаМая Манолова съобщи чудесни новини за

...
Редактор: e-mail: Снимка и видео Фейсбук/Мая МаноловаМая Манолова съобщи чудесни новини за
Коментари Харесай

Манолова: 490 лева стана минималната пенсия

Редактор: 

e-mail: 

Снимка и видео Фейсбук/Мая Манолова

Мая Манолова заяви чудесни вести за пенсионерите след днешното съвещание на Народното събрание.

Добри вести има за пенсионерите. Беше признато нашето предложение за минимална пенсия от 370 лв., беше прието  и предлагането на служебния кабинет за актуализация на пенсиите със междинен % от 12,5 %, беше признато и предлагането за надбавки до края на тази година от плюс 120 лв. на пенсионер на месец, сподели Манолова.

Тоест, минимално пенсионерите до края на тази година, всеки месец от октомври, ноември и декември ще получават по 490 лв. най-малко, а всички пенсионери ще получат преизчисление по 12,5 % плюс още 120 лв. надбавка. Надбавките от 120 лв. ще се получават за месеците октомври, ноември и декември. Но минималната пенсия, която ние предлагахме – 370 лв., ще бъде занапред и отсега нататък. Тя ще си остане най-малко 370 лв., в случай че, несъмнено, от 1 януари няма в допълнение нарастване, добави Мая Манолова.

А също по този начин и преизчислението, което предложи служебният кабинет от 12,5 % приблизително на всички пенсии, също ще го получават пенсионерите занапред и отсега нататък. Това в действителност е първата актуализация на пенсиите, преизчисляване на пенсиите, след 2008 година, и в действителност тя сензитивно покачва размера на пенсиите.

От 1 януари ние ще настояваме да има и преизчисление на база застрахователен приход през 2020 година. Средният застрахователен приход през 2020-а е 1111 лв., а междинният застрахователен приход, върху който са изчислени всички пенсии до 2008 година, е от 396 лв.. Тоест, ще има доста съществено нарастване на старите пенсии от 1 януари, сподели още Мая Манолова.



Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР